Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024
Header

Author Archives: Berry

Beker roulatie systeem

april 9th, 2024 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (Reacties uitgeschakeld voor Beker roulatie systeem)

Zeepkistenrace 2024, Een mooi begrip!

januari 16th, 2024 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (Reacties uitgeschakeld voor Zeepkistenrace 2024, Een mooi begrip!)

Ook in 2024 zal Stichting Zeepkistenrace Elshout weer terugkomen met een nieuwe editie van de Zeepkistenrace. Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni zal het bekende feestterrein weer worden omgetoverd.

Ook dit jaar hebben we een mooi programma weten samen te stellen.

Op zaterdagavond komen Guus Doggen, STEAM SISTER, Lampegastuh en DJ Flow jou een onvergetelijke avond verzorgen.

Nadat iedereen op zondag wakker wordt na een prachtige zaterdagavond begint om 13.00 uur de Zeepkistenrace. Ook dit jaar hebben we een mooie baan gemaakt en zijn er voldoende prijzen te winnen. Speciaal voor de kleintjes is onze bekende kinderhoek aanwezig.

vanaf 17.00 uur sluiten we het weekend af met niemand minder dan Danny Panadero en Henk Wijngaard. DJ Stefan de Hart is zoals elk jaar onze huis DJ op zondag.

Zet 29 juni en 30 juni alvast in je agenda zodat je erbij bent!

Aftermovie 2023!

juli 10th, 2023 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Foto’s Zeepkistenrace 2023

juli 10th, 2023 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Foto’s Zeepkistenrace Elshout 2023 zondag

Foto’s Zeepkistenrace Elshout 2023 zaterdag

Zeepkistenrace 2023 wederom een succes

juli 10th, 2023 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Met een uitverkochte tent op zaterdag en afgeladen vol festivalterrein op zondag leeft Zeepkistenrace Elshout op een roze wolk. Op zaterdag 1 en zondag 2 juli werd het weiland aan de Dekkerseweg voor even omgetoverd tot de Costa del Dekkerseweg. Het strijdtoneel van Zeepkistenrace Elshout was voorzien van een feesttent, een overdosis aan vrijwilligers vol energie en een schitterend parcours. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een succesvol weekend. Met een tent die twee dagen tot de nok was gevuld, was de term succesvol weekend een understatement.

De tentzeilen openden zaterdag om 20.00 uur. DJ Mitchell van Wijk stond een set vol muzikale hits klaar om de gasten met open armen te ontvangen. Waar Baby Blue vanaf 20.30 uur de eerste snaren krom zou trekken, stroomde de tent al vroeg vol. De plekken aan de statafels werden ingenomen, de bladen bier kregen een mooi plaatsje en de stembanden werden gesmeerd. Met een volledig uitverkochte zaal bleek de line-up in de smaak te vallen. Zo stonden niet alleen DJ Mitchell van Wijk en Baby Blue klaar om de tent op zijn kop te zetten, maar werd het publiek ook getrakteerd op een maximale dosis feest door Noise Cartell. In een tent vol vals meeblèrenden liefhebbers, uit de maat dansende liefdesduifjes en Casanova’s vol alcoholdampen volgden de hits elkaar in recordtempo op. Tijdens de feestavond druppelden ook de laatste inschrijvingen binnen. Dit was het bewijs dat de Zeepkistenrace niet alleen in het teken staat van feesten. De race wordt namelijk jaarlijks bloedserieus genomen. Dit blijkt uit het hoge aantal inschrijvingen, waarbij 70 deelnemers de strijd met elkaar aangingen, én uit de creaties van de deelnemers. De Flinstones trotseerden de baan in een fantastische wagen en duikboot de Titan werd op een nieuwe Tour de Titanic gestuurd. Al deze voorbereidingen betekenden dat zowel de jeugd, als de volwassenen klaar waren om het publiek te vermaken. Dat de race in de smaak viel, bleek uit de gigantische opkomst van het publiek. Onder toeziend oog van rijendik publiek werd de strijd met elkaar aangegaan.

De baan bestond uit een eerste gedeelte met een stormbaan, waarna vanaf een schans het tweede deel van het parcours van start ging. Op het tweede deel reden de deelnemers allereerst van een schans naar beneden, waarna de uitdaging was om precies op tijd te stoppen. Lukte dit? Dan werd de afstand tot de finishstreep gemeten en de overgebleven seconden als straftijd toegekent. Lukte dit niet? Dan werden de deelnemers getrakteerd op een nat pak. De baan bleek in praktijk lastiger te zijn op papier, waarbij deelnemers regelmatig in de waterbak wisten te belanden. Ook de traditionele crash ontbrak dit jaar niet, waardoor er spektakel te over was. Bij de jeugd wisten De Sponsjes, bestaande uit Jade en Isa met de eerste prijs aan de haal te gaan. In de seniorencategorie gingen Luc en Nigel, alias CV Zo Klaor met de hoofdprijs aan de haal. Al jaren lang is snelheid een ondergeschikt element tijdens de race en gaan deelnemers de échte strijd met elkaar aan in het originaliteitsklassement. Met nog betere creaties dan voorgaande jaren, lag de lat hoog. Uiteindelijk wisten Stan en Sven, rijdend onder de naam Tour de Titanic, de overwinning over de streep te trekken. Zo waren de prijzen
verdeeld en was het tijd om het weekend feestelijk af te sluiten. 

Een tent vol publiek waarbij de rupsen langzaam in vlinder veranderden, wist een avond vol liefde te creëren. Liefde die nog wat extra werd aangewakkerd door de muzikale knallers van DJ Stefan, de piratenhits van De Paloma’s en de herkenbare klanken van Ronnie Ruysdael. Na een afsluiter voor in de boeken was het tijd om de laatste pilsjes te tappen, af te sluiten en terug te kijken op een fantastisch weekend.

Nieuw e-mailadres Zeepkistenrace Elshout

februari 11th, 2016 | Geplaatst door Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Het bestuur van Stichting Zeepkistenrace Elshout heeft een nieuw e-mailadres

Vanaf heden zijn wij te bereiken via zkrelshout@gmail.com