Zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023
Header

Historisch hoog aantal bezoekers bij zonovergoten Zeepkistenrace

juli 5th, 2022 | Posted by Berry in Geen categorie

Op een zonovergoten festivalterrein aan de Dekkerseweg is de zestiende editie van Zeepkistenrace Elshout groots gevierd. Met optredens van onder andere WC Experience en een fantastisch verlopen race, was het ouderwets genieten. Het Zeepkistenrace weekend trapte als vertrouwd op zaterdagavond af met de feestavond. De kaartverkoop voorafgaand zorgde voor grote verwachtingen. Verwachtingen die tijdens de avond
helemaal werden waargemaakt. DJ Tommy Nieuwkoop wist de tent – die dankzij het heerlijke weer al aardig op temperatuur was – verder op te warmen.

Naast wat dansachtige bewegingen van de eerste waaghalzen, zorgde de muziek er ook voor dat de tent al vroeg vol stroomde. Zo was de volledig uitverkochte tent om 20.30 uur compleet gevuld en gingen de drankjes in recordsnelheid over de bar. Om 21.00 uur stond de eerste klapper van de avond op het programma. Waar WC Experience en Zeepkistenrace Elshout twee handen op één buik zijn, kon de avond niet beter van start. De eerste biertjes hadden de stembanden goed gesmeerd, waardoor vals meeblèren geen enkel probleem was. Huis DJ Tommy Nieuwkoop en Dansado en de Feestmeester zorgden voor het passende vervolg. Met dansplaten waar Tiësto en Armin van Buuren een puntje aan kunnen zuigen, was het een fantastische feestavond. Het bijzondere van Zeepkistenrace Elshout is dat zaterdag en zondag vlekkeloos in elkaar overlopen. “Naast een fantastisch feest, draagt de zaterdagavond ieder jaar enorm bij aan het aantal inschrijvingen. Alcohol doet wonderen voor het laatste beetje zelfvertrouwen dat nodig is om in te schrijven”, zegt bestuurslid Berry Kuijpers met een knipoog. Zo kon zondag na een korte nachtrust met een goed gevuld
deelnemersveld worden doorgepakt met de race. De race kende dit jaar nieuwe opzet. Dit was te danken aan Jos Muller en Antoine van Engelen, oud-deelnemers die het kunstje bij Ter Land, Ter Zee en In De Lucht hebben afgekeken.

“Goed voorbeeld doet volgen”, zegt Muller. “Het voorbeeld van Fiets ‘m d’r in is er eentje die wij graag overnemen. Met alle enthousiaste reacties heeft de keuze achteraf gelukkig fantastisch uitgepakt.”. De 54 deelnemers maakten er over de smalle balk een waar spektakel van. De eerste plaats bij de jeugd werd bemachtigd door Jesper en Cole, met de creatieve teamnaam Bert en Ernie. Bij de volwassenen ging de eer naar De naam verzinde zelf mar, teamnaam van Jarno Biekens en Bram de Kort. Snelheid bleek bij de volwassenen niet het hoofddoel van de deelname. Met originele creaties als Lance Armstrong met bloeddokter werden toeschouwers vermaakt. Nadat figuurlijk en letterlijk het stof van de race was overgewaaid, sloten Danilo, Johnny Gold en DJ Stefan de Hart de avond feestelijk af. Zo eindigde het weekend Zeepkistenrace zoals je mag verwachten; swingend en vol gezelligheid.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.