Zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021
Header

Zeepkistenrace 2005 – 2019 15e editie!

januari 16th, 2019 | Posted by Berry in Geen categorie

Aan het begin van de zomer is Zeepkistenrace Elshout jaarlijks een terugkerend fenomeen. De inwoners van het pittoreske Elshout verhuizen één weekend lang naar de Dekkerseweg. Klaar voor een weekend vol feesten, gezelligheid en saamhorigheid. Na 14 jaar zijn het lang niet alleen de Elshoutenaren die de weg naar de Zeepkistenrace weten te vinden. Dit bleek onder meer tijdens de kaartverkoop, waarbij de kaarten over de toonbank vlogen en de zaterdag van Zeepkistenrace binnen no-time was uitverkocht. Heb je de kaartverkoop over het hoofd gezien, maar ben je wel van plan om de Zeepkistenrace te bezoeken? Geen paniek. Op zondag opent de Zeepkistenrace haar deuren voor iedereen. Daarnaast zijn de inschrijvingen voor de race geopend, dus kun je jezelf eenvoudig aanmelden voor een onvergetelijke middag.
Zeepkistenrace Elshout viert haar 15-jarig bestaan met bekende namen in combinatie met jong talent. Op zaterdag wordt het podium gevuld met BZB, DJ Lars en WC Experience. Waar BZB en WC Experience de weg naar de Zeepkistenrace ondertussen weten te vinden, is dit voor DJ Lars niet anders. Bestuurslid Berry Kuijpers: “De zaterdag staat bol van de bekende namen. Met WC Experience en BZB zien we twee oude bekende terug. Zij hebben de tent in het verleden gigantisch op zijn kop gezet. De DJ van de avond, DJ Lars, is een Elshoutse jongen.
Nadat de eerste biertjes zijn gedronken, vindt op zaterdagavond eveneens de traditionele inschrijfronde plaats. Zo worden de laatste deelnemers, mede dankzij de alcohol, overtuigd om op zondag weer paraat te staan. Echter betekent dit niet dat tot zaterdag gewacht moet worden. Ook online bestaat de mogelijkheid om jezelf in te schrijven. Op de website is het, onder het kopje RACE 2019, eenvoudig om jezelf samen met teammaat aan te melden. Wanneer de eerste deelnemers zich op zondag melden, hebben de vrijwilligers hun handen al uit de
mouwen gestoken. Hierdoor wordt ook dit jaar gezorgd voor een spectaculaire race. Kuijpers: “Wij proberen onze deelnemers ieder jaar te verrassen. Daarom worden er ook dit jaar aanpassingen doorgevoerd. Aan het einde van de schans wordt een kleine helling toegevoegd, waardoor de deelnemers worden gelanceerd. Dit levert gegarandeerd spectaculaire beelden op. Leuk voor het publiek, maar ook fantastisch voor de deelnemers.” Het weekend wordt afgesloten met optredens van Happy Hour en Zanger Kafke. Beide artiesten zijn, evenals de artiesten op zaterdag, oude bekenden van de Zeepkistenrace. Happy Hour heeft haar Zeepkistenrace-strepen als oud organisator ruimschoots verdiend. Local hero Zanger Kafke heeft geen verdere introductie nodig. Een thuiswedstrijd in Elshout zorgt er met 100% zekerheid voor dat de tent volledig op zijn kop zal staan. De zondag wordt aan elkaar gedraaid door DJ Stefan de Hart.

www.facebook.com/zeepkistenraceelshout

www.instagram.com/zeepkistenraceelshout

www.twitter.com/zeepkistenrace

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.