zaterdag 29 juni 2019 en zondag 30 juni 2019
Header

Zeepkistenrace, evenement van én voor de gemeenschap

juni 20th, 2018 | Posted by Berry in Geen categorie

In het weekend van 29 juni, 30 juni en 1 juli wordt het terrein aan de Dekkerseweg te Elshout weer omgetoverd tot standplaats van Zeepkistenrace Elshout. De inmiddels vertrouwde locatie wordt
voorzien van baan en tent, waardoor enkel een zonnetje nog moet worden toegevoegd aan het recept. Met een zeer positieve weersvoorspelling lijken alle ingrediënten aanwezig voor een fantastisch weekend aan de Costa del Dekkerseweg.

De Zeepkistenrace mag zichzelf inmiddels een gevestigde naam noemen in de gemeente Heusden. Dit is met name te danken aan een groot scala aan sponsoren en vrijwilligers. Het evenement kan, met ruim 60 sponsoren en zo’n 75 vrijwilligers, rekenen op veel steun vanuit de gemeenschap. Deze steun onder meer tijdens de 13 e editie van het evenement. Waar het terrein op zondagochtend last kreeg van een overdosis aan water, waren de manschappen hier als de kippen bij. Met vele handen werd het terrein wedstrijd klaar gemaakt, waardoor het publiek hier later weinig tot geen last meer van had. Met dit in het achterhoofd kijk de organisatie vol vertrouwen vooruit naar 2018. Op vrijdag 29 juni gaat het weekend van start met Metalavond Elshout. Waar zij de tent tijdens deze avond overnemen van de organisatie van de Zeepkistenrace, belooft het een avond vol met live (hard)rock en heavy metal te worden.

Hierna mag Zeepkistenrace Elshout definitief van start. De voorverkoop voor zaterdagavond ging historisch goed, waardoor wordt gerekend op een volle tent. Wil jij deze avond absoluut niet missen? Zorg dan dat je op tijd bij de tent bent, er zijn namelijk nog kaarten te koop! Voor het kleine bedrag van €12,50 ben ook jij verzekerd van een entreebewijs. FeestdjRemco zal evenals vorig jaar de plaatjes draaien. Vorig jaar was dit een garantie voor een swingende zaal, waardoor dit jaar de dansschoenen niet mogen worden vergeten.

Mocht dit nog niet voldoende reden zaterdag 30 juni met rood te omcirkelen, dan is Baby Blue dit wel! Baby Blue is een opkomende coverband, met onder ander ervaring op Paaspop en de Zwarte
Cross. Met covers van Bon Jovi tot K3, van Kings of Leon tot Marco Borsato zal iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komen. Daarnaast zal de tap ervoor zorgen dat het vocht op peil wordt gehouden. Genoeg redenen voor een fietstochtje naar Elshout wat ons betreft!

De jeugd (18-) kan op zaterdagavond haar krachten sparen voor zondag 1 juli, wanneer de daadwerkelijke race op de planning staat. Na wat kleine aanpassingen aan de baan maken zowel de
snelle als de wat minder snelle deelnemers kans op de overwinning. Na de bekende schans en waterbak gaat het niet langer om de snelste tijd, maar vooral het verzamelen van de meeste punten.
Punten worden verzameld door zo lang mogelijk op de rodeostier te blijven zitten en hierna zo veel mogelijk punten bij elkaar te schieten. Kortom: een aanrader voor zowel publiek als deelnemers.
Het weekend zal worden afgesloten in de tent, waar Johnny Gold en regionale held Zanger Kafke het weekend afsluiten. Vorig jaar betekende Zanger Kafke een maximaal feest voor jong en oud.
Inmiddels gaat zijn bekendheid tot ver buiten de gemeentegrenzen, waardoor het feestgehalte nog hoger zal zijn. Vergeet daarom niet zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vrij te houden en zet vooral
koers richting Elshout!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.