zaterdag 29 juni 2019 en zondag 30 juni 2019
Header

De Zeepkistenrace Elshout overtreft zichzelf wederom!

juli 5th, 2017 | Posted by Berry in Geen categorie

Wanneer de naam Elshout in de regio valt, wordt dit geassocieerd met gemoedelijkheid en staat het bekend als “dat dorp met die feesten”. Het afgelopen weekend werd deze naam wederom eer aan gedaan, waar de Zeepkistenrace op het programma stond.

Dat de Zeepkistenrace een naam is die de lading van het evenement niet helemaal dekt, bleek zaterdag. Zaterdag stond de feestavond op het programma, waarbij voornamelijk de race naar de bar werd ingezet. Om 20:00 uur werden de zeilen van het Pilspaleis van de Zeepkistenrace geopend, waarbij het hoofdmenu van deze avond duidelijke was: Feest! De benodigde ingrediënten hiervoor: dorstig weer, soepele heupen en een stel verse dansschoenen. Aan Henk Dissel, BUREN VAN DE BRANDWEER, Henk Wijngaard en Feest DJ Remco de taak om deze ingrediënten om te toveren tot één groot feestend gekkenhuis. Dit gebeurde op een manier waar Roy Beaart, sterrenchef van Roy’s Vetpaleis, jaloers op mocht zijn. De bladen bier vlogen als warme broodjes XL-frikandel over de toonbank en werden net zo snel (volledig leeg) weer teruggebracht.

Na wat powernapjes gedurende de nacht van zaterdag op zondag, stond 2 juli de race op het programma. De uitdrukking “fris aan de dag beginnen” kreeg een onverwachte wending toen de waterbak, een essentieel onderdeel van de baan, het af liet weten. Hiermee was duidelijk dat de baancommissie werkelijk alles op alles zette om de pechprijs binnen te harken. Duizenden liters water vielen het terrein aan, wat zorgde voor een hoop natte voeten en met bagger gecamoufleerde schoenen. Dit bleek gek genoeg het startsein van opnieuw een sensationele dag. De race ging een half uurtje later van start, wat met de razendsnelle deelnemers geen enkel probleem bleek te zijn. Meermaals werden tijden van onder de 30 seconden genoteerd. Door de hoge snelheden werden enkele deelnemers gedwongen een dopingplasje af te staan, wat vervolgens met alle liefde en plezier gebeurde. Om 18:00 uur kon de balans worden opgemaakt. Waar bij de junioren Dave en Bart de titel op hun naam schreven, was deze eer bij de senioren weggelegd voor het team Maaaahaaaik. Mike van Drunen, (on)bewust het nam de prijs op een manier in ontvangst zoals alleen hij dat kan.

Waar de eerste prijs bestaat uit een solextocht voor 4 personen, is het te hopen dat de heren tegen deze tijd weer nuchter zijn. Leo en Luc namen, in de rol van Buurman &Buurman, de originaliteitsprijs in ontvangst. Ook op muzikaal gebied was de zondag een dag met een gouden randje. Met Johnny Purple en Zanger Kafke op het programma werd geprobeerd om de zaterdag, waar mogelijk, te overtreffen. En met succes! Zanger Kafke, de bekendste feestartiest uit Giersbergen en omstreken, kreeg de zaal volledig op zijn kop. Waar zijn hit “Onze dag” dit weekend vaker werd gedraaid dan dat er korrels zand in de Sahara liggen, bleek dit iedere keer een shot in de roos.. Rond de klok van 11 werd de avond afgesloten en kon, met slechts 5 liter bier in de vaten (!), worden teruggekeken op een ontzettend geslaagd weekend. Namens Zeepkistenrace Elshout: “Bedankt en graag tot volgend jaar!”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.