zaterdag 30 juni 2018 en zondag 1 juli 2018
Header

Author Archives: Berry

Programma Zeepkistenrace 2018

mei 24th, 2018 | Posted by Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Informatie Zeepkistenrace 2018

mei 23rd, 2018 | Posted by Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Hierbij doen wij jullie alle belangrijke informatie toekomen van de Zeepkistenrace Elshout die je moet weten in de maand voorafgaand aan de Zeepkistenrace.

Kaartverkoop feestavond:

Op vrijdag 15 juni 2018 is de kaartverkoopavond van de Zeepkistenrace Elshout.

Op deze avond zijn bij in den Gekroonden Hoed, Heusdenseweg 17 te Elshout de kaarten te verkrijgen voor € 10,-
Na deze avond zullen de kaarten alleen nog aan de tent te koop zijn voor € 12,50.

Samenvattend:
Wanner: Vrijdag 15 juni 2018
Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: In den Gekroonden Hoed , Elshout
Kaarten in voorverkoop: € 10,-
Indien over, kaarten aan de deur: € 12,50

Op deze avond is er een mogelijkheid om de kaartjes via een pintransactie te betalen!

Race + Inschrijven:

De baancommissie heeft ook in het voorjaar van 2018 bij elkaar gezeten om een vernieuwde race te ontwerpen. Na een aantal commissie bijeenkomsten is er besloten om de vertrouwde helling toch weer te gaan gebruiken. De helling wordt weer opgebouwd waardoor dit niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Met een bodyboard moeten de deelnemers van de schans af waarna ze terecht komen in een waterbak. De waterbak zal zodanig worden ingericht waardoor het voor de kinderen goed te doen is. Bij een team, dat bestaat uit twee personen, gaat de eerste met de bodyboard van de schans af, Hij moeten wachten bij de bel waarna de tweede persoon mag vertrekken om uiteindelijk te gaan bellen. Hierna zal nog een extra spelvorm worden toegevoegd aan het parcours waarna de tijd en score bij elkaar geteld worden. Wat deze spelvorm wordt, houden we nog even geheim. Zoals elk jaar zullen onze ‘’badmeesters’’ klaar staan om te zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. De kosten om mee te doen zijn € 5,- per team. Stichting Zeepkistenrace Elshout draagt zorg voor de bodyboard. Het dragen van een helm  en goed schoeisel is verplicht. Er zijn enkele helmen beschikbaar via de organisatie.

De winnaars bij de senioren winnen voor 4 personen een solexrit bij van den Brandt te Haarsteeg.

De volgende punten zijn belangrijk voor de race van dit jaar:

– De wedstrijd start om 13.00 uur.
– De teams kunnen zich tussen 12.00 uur en 12.30 uur aanmelden (mits nog niet gebeurd) bij de inschrijfbalie en de inschrijfkosten voldoen.
– De volgorde van de race wordt bepaald naar aanleiding van inschrijving. (via de website www.zeepkistenrace-elshout.nl te volgen)
– Prijsuitreiking zal rond 17.45 uur plaats vinden

INSCHRIJVEN KLIK HIER

Wanneer de naam Elshout in de regio valt, wordt dit geassocieerd met gemoedelijkheid en staat het bekend als “dat dorp met die feesten”. Het afgelopen weekend werd deze naam wederom eer aan gedaan, waar de Zeepkistenrace op het programma stond.

Dat de Zeepkistenrace een naam is die de lading van het evenement niet helemaal dekt, bleek zaterdag. Zaterdag stond de feestavond op het programma, waarbij voornamelijk de race naar de bar werd ingezet. Om 20:00 uur werden de zeilen van het Pilspaleis van de Zeepkistenrace geopend, waarbij het hoofdmenu van deze avond duidelijke was: Feest! De benodigde ingrediënten hiervoor: dorstig weer, soepele heupen en een stel verse dansschoenen. Aan Henk Dissel, BUREN VAN DE BRANDWEER, Henk Wijngaard en Feest DJ Remco de taak om deze ingrediënten om te toveren tot één groot feestend gekkenhuis. Dit gebeurde op een manier waar Roy Beaart, sterrenchef van Roy’s Vetpaleis, jaloers op mocht zijn. De bladen bier vlogen als warme broodjes XL-frikandel over de toonbank en werden net zo snel (volledig leeg) weer teruggebracht.

Na wat powernapjes gedurende de nacht van zaterdag op zondag, stond 2 juli de race op het programma. De uitdrukking “fris aan de dag beginnen” kreeg een onverwachte wending toen de waterbak, een essentieel onderdeel van de baan, het af liet weten. Hiermee was duidelijk dat de baancommissie werkelijk alles op alles zette om de pechprijs binnen te harken. Duizenden liters water vielen het terrein aan, wat zorgde voor een hoop natte voeten en met bagger gecamoufleerde schoenen. Dit bleek gek genoeg het startsein van opnieuw een sensationele dag. De race ging een half uurtje later van start, wat met de razendsnelle deelnemers geen enkel probleem bleek te zijn. Meermaals werden tijden van onder de 30 seconden genoteerd. Door de hoge snelheden werden enkele deelnemers gedwongen een dopingplasje af te staan, wat vervolgens met alle liefde en plezier gebeurde. Om 18:00 uur kon de balans worden opgemaakt. Waar bij de junioren Dave en Bart de titel op hun naam schreven, was deze eer bij de senioren weggelegd voor het team Maaaahaaaik. Mike van Drunen, (on)bewust het nam de prijs op een manier in ontvangst zoals alleen hij dat kan.

Waar de eerste prijs bestaat uit een solextocht voor 4 personen, is het te hopen dat de heren tegen deze tijd weer nuchter zijn. Leo en Luc namen, in de rol van Buurman &Buurman, de originaliteitsprijs in ontvangst. Ook op muzikaal gebied was de zondag een dag met een gouden randje. Met Johnny Purple en Zanger Kafke op het programma werd geprobeerd om de zaterdag, waar mogelijk, te overtreffen. En met succes! Zanger Kafke, de bekendste feestartiest uit Giersbergen en omstreken, kreeg de zaal volledig op zijn kop. Waar zijn hit “Onze dag” dit weekend vaker werd gedraaid dan dat er korrels zand in de Sahara liggen, bleek dit iedere keer een shot in de roos.. Rond de klok van 11 werd de avond afgesloten en kon, met slechts 5 liter bier in de vaten (!), worden teruggekeken op een ontzettend geslaagd weekend. Namens Zeepkistenrace Elshout: “Bedankt en graag tot volgend jaar!”.

Nieuw e-mailadres Zeepkistenrace Elshout

februari 11th, 2016 | Posted by Berry in Geen categorie - (0 Comments)

Het bestuur van Stichting Zeepkistenrace Elshout heeft een nieuw e-mailadres

Vanaf heden zijn wij te bereiken via zkrelshout@gmail.com